Carnavals vereniging De Haringhoppers

401229941_746849880810438_6686362262916575260_n.jpeg

Sinds 11-11-23 is Florellie onze nieuwe prinses! Wij hebben heel veel zin om onder leiding van onze prinses het carnaval te vieren.

2016 Hessel Plukkel

Hessel Plukkel

 

Tijdens de drukbezochte bonte Carnavalsmiddag in de Nieuwe Doelen is op maandag 8 februari de Gouden Haring uitgereikt. Normaal vindt de uitreiking plaats op zondag tijdens de Boerenbruiloft, maar het bestuur van de Carnavalsvereniging De Haringhoppers vindt dat de ceremonie van de uitreiking beter tot zijn recht komt in de ambiance van de maandagmiddag. Dit jaar viel de eer te beurt aan Hessel Plukkel die de gouden speld kreeg opgespeld door Prins Dirk, voor zijn grote verdiensten voor de plaatselijke gemeenschap.

 

Bij de plaatselijke Pancratiusschool hielp hij mee met het bouwen van de carnavalswagens en jarenlang was hij chauffeur op een van de trekwagens in de carnavalsoptocht. Hij is secretaris en animator van de “Sjappe Touwtjes” en actief deelnemer als hulpverlener bij de AED organisatie. Hessel is bijna 35 jaar koster van de R.K. Parochie, de laatste jaren als hoofdkoster. Tijdens de verhuizing en inrichting van de nieuwe R.K. Kerk heeft Hessel gedurende meer dan drie maanden bijna dagelijks de coördinatie op zich genomen van de vrijwilligers om tot dit mooie resultaat te komen. Zijn hulpvaardigheid en inzet maken deze onderscheiding meer als verdiend.

 

De Gouden Speld is geschonken door Ruberg Juweliers

 

Terug